איך קוראים \ איך מנתחים תוצאות של טופ בלינוקס? (top)

זיכרון פיזי (RAM) - זיכרון פיזי המותקן בשרת, בעל יכולות כתיבה וקריאה ממש ממש מהירות. 
זיכרון ווירטואלי (SWAP) - זיכרון לגיבוי אשר מאוחסן על גבי הכונן קשיח, משמש את המערכת במצבי חירום כאשר לא נותר עוד זיכרון פיזי פנוי, הרבה הרבה יותר איטי מזיכרון פיזי.

כאשר מתקינים שרת לינוקס, צריך להתחשב בכמות הזיכרון הפיזי (ראם) על מנת להקצות זיכרון ווירטואלי (סוואפ). בימים ההם, כאשר הזיכרון היה מאוד יקר ההמלצה הייתה להכפיל את כמות הזיכרון הווירטואלי (סוואפ) ב2 מהזיכרון הפיזי. היום, הזיכרון הפיזי הוא הרבה יותר זול ולכן יש כאלה שממליצים אפילו לא להשתמש הזיכרון ווירטואלי. בוא ננתח את המצב של השרת הבא: 

1.לשרת הזה יש 3.3 גיגה זיכרון פיזי (בוא נעגל את המספרים בשביל שיהיה ברור) פנוי. בוא נברר אם זה מספיק. 
2.לשרת זה מוקצה 2 גיגה זיכרון ווירטואלי. שזה פחות מ1 כפול הזיכרון הפיזי. בתור כלל כללי, אנחנו ננסה נתמיד לא להקצות יותר מ-2 גיגה זיכרון עבור קבצי סוואפ. בשרתים ישראל ראינו ואנו רואים לעיתים רחוקות מצבים שהשרתים נשארים ללא זיכרון פנוי וחונקים את עצמם עד למצב של קיפאון אשר מכריח ריסט פיזי. המערכת שמובנה בבסיס הלינוקס (קרנל) עושה עבודה מצויינת בלשמור את הקופסא באוויר במקרה ונגמר הזיכרון, אז זה לא יפריע לנו. אם זה מגיע למצב שזה משתמש בהמון זיכרון סוואפ אז קיימת בעיה בכל מקרה בשרת ועוד זיכרון ווירטואלי זה לא הפיתרון. 
3.בערך 2 גיגה של זיכרון פיזי כרגע בשימוש. שימוש גבוהה בזיכרון פיזי אינו דבר רע, כאשר המערכת משתמשת בזיכרון הפיזי ליצור קאש' של קבצים על מנת להגביר את הביצועים. למעשה, יש משפט חכם שאומר "זיכרון פנוי = זיכרון מיותר". 
4.בערך 300 מגה של זיכרון ווירטואלי כרגע בשימוש. שוב, מספר גבוהה אינו דבר רע - כל עוד שזה לא זיכרון פעיל שנמצא על גבי זיכרון ווירטואלי. רוב המערכות הפעלה החדשות חכמות מספיק על מנת לאחסן בזיכרון הווירטואלי מידע סטטי שלא משתנה ובשימוש מועט זה דבר טוב, והסיבה היא שזה מפנה זיכרון פיזי ממידע שסטטי שלא נמצא בשימוש אינטנסיבי. 
5.בערך 880 מגה של זיכרון פיזי פנוי. במקרה שלנו, אנו משתמשים במערכת חכמה של האפצ'אי שנקראת Prefork MPM ככה שקצת זיכרון פנוי זה משהו שנדרש על מנת להתמודד עם קפיצות בתעבורה ברגע שמספר התהליכים של האפצ'אי יקפוץ. למרות זאת, אני מעדיף שהזיכרון הזה יעבוד עבור קאש' של המערכת ויגרום לה לעבוד מהר יותר, ואם תהיה קפיצה בתעבורה של האפצ'אי, מנהל הזיכרון של הלינוקס יעביר את הקאש' לזיכרון ווירטואלי ויכניס את האפצ'אי לזיכרון הפיזי. 
6.בערך 74 מגה של חוצץ (באפר). ז"א שהאפצ'אי לא כותב יותר מדי לדיסק, פרט ללוגים. 
7.בערך 1.4 גיגה של קאש של קבצי. כל שטח האתר שלנו הוא כ6 גיגה על הדיסק, ככה שזה יוצר קאש לחלק גדול ממנו (25%) בזיכרון הפיזי, שאלה סביר להניח הדפים הכי נצפים\פעילים באתר. למעשה, אם יותר קבצים באתר ייצרכו בצורה אקטיבית, מנהל הזיכרון בלינוקס יקצה את ה880מגה של הזיכרון הפיזי הפנוי לקאש של הקבצים האלה, אבל במקרה הזה, הוא פשוט לא צריך. כמה שנכניס יותר מידע אקטיבי שהשרת צורך בצורה אינטנסיבית = כמה שנחכה פחות לקריאה של השרת מתוך הכונן הקשיח. 
8.0.3% מהזמן של המעבד מתבזבז על המתנה ל I/O .ז"א, לרשת, כונן הקשיח וכו. זו אינדקציה טובה על מנת לדעת שאנחנו לא מעבירים מידע פעיל לזיכרון ווירטואלי


איך ניתן לדעת אם השרת שלי מעביר מידע פעיל לזיכרון ווירטואלי?
השתמש בכלי הנקרא vmstat. הסתכל בנתונים שנקראים SI / SO. ראשי תיבות של swap in / swap out. הכלי ידווח את מצב השרת במשך כל 5 שניות עד אשר יופרע, אז פשוט תמשיך לשבת ולצפות במספרים מתעדכנים. אם המספרים גדולים מ-0 למשך פרקי זמן, אז אכן השרת שלך משתמש בזיכרון ווירטואלי על מנת לאחסן מידע פעיל ויש צורך להוסיף עוד זיכרון פיזי על מנת לא לאבד ביצועים מהשרת. בדוגמא המאוד קצרה של ה-2 שניות מלמעלה, נוכל לראות ש:

1.למרות שיש לנו 302196 בייטים בשימוש בזיכרון ווירטואלי, 0 בייטים מוחלפים כרגע בין זיכרון פיזי לזיכרון ווירטואלי. זאת אומרת שהזיכרון הווירטואלי מכיל מידע פאסיבי, לא בשימוש אינטנסיבי, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים. 
2.הנתונים BI / BO 
מציגים את הקריאה והכתיבה לדיסק הקשיח. במצב נורמלי, זה מוצג בקפיצות של 1000 כך שניתן לראות מזה שבשרת בתמונה הדיסק הקשיח במצב סטטי (איידל), קורא ב14,000 וכותב ב1000 בדוגמא הראשונה, ולאחר מכן אפס 2 שניות לאחר מכן. ברור מאילו, ברגע שהמספרים של הזיכרון האקטיבי בסוואפ גבוהים גם הכתיבה והקריאה מהקשיח תהיה גבוהה.

מסקנה

צריך להגדיר לשרת הייעודי שלך זיכרון ווירטואלי, אפילו אם זה 256 מגה. אל תקצה 16 גיגה של זיכרון ווירטואלי עבור שרת קבצים בסיסי \ איחסון אתרים \ דואר אלקטרוני, אחרת הוא עלול לשלוח דברים בלי סוף לזיכרון הווירטואלי עד אשר ייתקע. תן למערכת של הלינוקס לזהות לבד את המידע שהיא צריכה הכי בקאש' בלי לכתוב המון לדיסק הקשיח, וכמובן הוסף עוד זיכרון פיזי במידה ואתה שולח המון מידע לזיכרון הווירטואלי באופן קבוע.

  • 0 משתמשים שמצאו מאמר זה מועיל
?האם התשובה שקיבלתם הייתה מועילה

מאמרים קשורים

מבוא לאפצ'אי (Apache)

אפאצ 'י אפצ 'י הוא שרת האינטרנט המוביל באינטרנט, עם נתח שוק של מעל ל60%, על פי סקר נטקראפט. כמה...

מבוא לפקודות בסיסיות עבור לינוקס

קונטרול ו: + c "הורג" את התהליך הנוכחי, סוגר אותו. + d סוגר את הטרמינל הנוכחי. + zשולח את...

פתרון לבעיה - תקלה בחיבור RDP לשרתי טרמינל

  הפיתרון הכי קצר ופשוט לעדכון של microsoft CredSSP RDPהודעת השגיאה נראית כך באנגלית, יש גם הודעה...

כיצד להתחבר לשולחן עבודה מרוחק מרחוק RDP

יצירת חיבור לשולחן עבודה מרוחק או לשרת טרמינל במשרד :  Microsoft Remote Desktop Services RDP...

חסימת בוטים (Bots) מזיקים מגישה וניצול משאבים מאתרך

חסימת User-Agent לאבטחת האתר ומשאביו מפני בוטים נתחיל בכך , אין כמעט צורך במדיך הנ"ל מכיוון שאנו...